William Alves küzd a szombathelyiekkel (Fotó: Szabó Gábor)


- Minden döntetlen után adja magát a kérdés: egy pontot nyertünk, vagy kettőt veszítettünk?
William Alves: - Természetesen kettőt veszítettünk. Az első félidőben megszereztük a vezetést, ezután az ellenfélnek kellett jönnie, de kontrából mi voltunk veszélyesebbek. Nyerni szerettünk volna, meg is voltak a helyzeteink, de nem tudtuk értékesíteni őket, így nem sikerült. Ha belőjük a második gólunkat, akkor 2-0 és vége is a mérkőzésnek, mi pedig két ponttal gazdagabbak vagyunk…
Senad Husić: - Egyetértek, szerintem is otthagytunk két pontot Szombathelyen. Régi igazság, ha nem rúgjuk be a helyzeteket, akkor megbüntet minket a futball.

- Új felállásban játszott a DVTK védelme, hogyan működött belülről nézve?
William Alves: - Sajnos úgy alakult, hogy Kovács Gábor sérülése és Szalai Vilmos betegsége miatt egyedüli egészséges belső védő maradtam a keretben. Így került képbe Senad Husić, nehéz edzői feladat lehetett megtalálni mellém a másik embert. Valóban új volt a védelem közepe, de szerintem Senadnak sokkal szokatlanabb volt a feladat.
Senad Husić: - Soha nem játszottam még belső védőt, de ha a Mester (Szivics Tomiszláv vezetőedző - a szerk.) így döntött, akkor nekem ott kellett mindent megtennem a sikerért. Szokatlan volt a szerep, a második félidőben egy kontrával el is indultam előre, Alves kiabált rám, hogy maradjak hátul. Sajnálom, hogy nem sikerült kapott gól nélkül hozni a találkozót, egy hosszú indítást nem tudtunk kivédekezni.

- Hogyan értékeled Senad Husić teljesítményét?
William Alves: - Senad is védő, de egészen más a pálya szélén játszani, ahol csak előre és hátra mehetsz, esetleg befelé, mint középen, ahol mind a négy irányba figyelni kell. De a mérkőzés alapján azt mondom, jól megoldotta a feladatát, bár az első tíz percben kicsit zavarban volt. Próbáltam segíteni neki, sokat beszéltem (William Alves kiválóan beszél szerbül, így nem volt nyelvi probléma - a szerk.), mondtam, hogy mikor hová helyezkedjen. Összességében azt mondom, első próbálkozásnak kifejezetten jó volt.

- Hétvégén Kecskeméten játszik bajnokit a DVTK.
William Alves: - Biztosan nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen mindenki emlékszik, ősszel is csak az utolsó percben szereztük meg a győzelmet. Ők játszanak otthon, de a szombathelyi pontvesztés után győzni kell!
Senad Husić: - Győznünk kell, miként a következő héten a Pécs ellen is, ha vissza akarunk kapaszkodni a dobogóra. És ha lehet, akkor inkább balhátvédként venném ki a részem a sikerből.

- Hasonló szituációban vagytok, mindkettőtöknek nemrég született úgy gyermeke, hogy nem lehettetek ott ennél az örömteli pillanatnál.
William Alves: - Három hónapos koráig nem láttam Ayshát, aki tavaly nyáron Brazíliában született. Nem volt egyszerű, de azt mondtam Senadnak, hogy örüljön, most még legalább tud aludni éjjelente.
Senad Husić: - Múlt héten született a fiam, persze, hogy jó lenne már a karomba venni, de ez is a profi sporttal jár. Bízom benne, hogy hamarosan átölelhetem őt, az anyukáját és a testvérét is.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!