Lovag? Tigris? Oroszlán? Főnix madár? Ördög?


Az ötletelés során azt kértük szurkolóinktól, hogy olyan figurát válasszanak, amelynél az a legfontosabb szempont, hogy jelképezze azt a hangulatot és tüzet, amely csak a Diósgyőri Stadionban jellemző, és kötődjön valamilyen formában Diósgyőrhöz, Miskolchoz. A javasolt figurához rövid leírást, magyarázatot is kértünk, hogy miért is lenne alkalmas a figura diósgyőri kabalának. Ezekből idézünk, amikor szavazásra bocsájtjuk az 5 legnépszerűbb javaslatot, döntsenek a szurkolók:.

A legnépszerűbb ötös

Lovag
Fekecs Lajos ezt írta: - A legeredetibb ötlet a piros-fehér lovag, ilyen senki másnak nincs, tiszteleg a város múltja előtt és tükrözi azt a harcias hozzáállást, amit a szurkolók a csapattól szeretnének látni. Szóval hajrá diósgyőri lovagok!

Tigris
Balla Levente indoklása: - Az én általam kiválasztott állat az a fehér Tigris! Tekintélyes, bátor, erős, nem futamodik meg, a fekete és a fehér színű bundája a DVTK két mezének a színe és egy piros Diósgyőr sállal a nyakában remekül nézne ki! Az "áldozatát" (az ellenfél csapatát) lassan közelíti meg, majd lecsap rá és legyőzi!

Oroszlán
Részlet Dudás Péter leveléből: - Sok vezető, játékos úgy ítéli meg, hogy aki Diósgyőrbe látogat az egy igazi oroszlánbarlangba látogat, ahonnan nehéz elhozni a 3 pontot. Illetve Borsod vármegyének a központja Miskolc volt, melynek címerében az oroszlán szerepel.

Főnix madár
Részlet Pogonyi Attila indoklásából: - Az én ötletem: A főnixmadár! Miért? A modern kultúrában és irodalomban főnixmadár az újjászületés, a halál utáni megújulás és megerősödés jelképe. Egyes legendák szerint a főnixmadár sebei maguktól begyógyulnak, ezért a madár gyakorlatilag elpusztíthatatlan. Párhuzamosság vonható a főnixmadár legendája és a DVTK története és jelene között.

Ördög
Holácsik Dóra ezt írta: - Legyen ördög, mert a DVTK erős csapat és tőlünk félni kell, úgy mint az ördögtől, és az ördög is piros, mint a DVTK.

A fentieken kívül érkezett még ötlet sárkány, griffmadár, bivaly, hiúz, béka, gólya, komondor, róka, barna medve, jegesmedve, vöröshagyma, szőlő, zsiráf, sólyom, gepárd, gyári munkás, kohász ember, bulldog, bagoly és kalapács figurákra is.

Szavazás

Azon drukkerek között, akik megtisztelnek minket szavazatukkal, kisorsolunk egy általuk választott helyre szóló páros tavaszi bérletet, egy 10 ezer forintos DVTK Ajándékboltba szóló vásárlási utalványt és egy Napos oldalra szóló páros belépőt az első hazai bajnoki mérkőzésre.

Szavazni itt lehet 2015. január 13-án délig. Minden szurkoló csak egy érvényes szavazatot adhat le.

Ha megvan a győztes kabalafigura, szurkolóink dönthetnek majd a nevéről is. Terveink szerint a tavaszi fordulókban már ő is ott lesz a Stadionban, hogy vele együtt biztassuk a csapatot a sorsdöntő mérkőzéseken.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!