Miloš Krstić Szombathelyen (Fotó: Szabó Gábor)


- Milyen volt a szombathelyi mérkőzés?

- A mérkőzés előtt tudtam, hogy a hazai csapat számára mennyire fontos ez a találkozó, hiszen élethalálharcot vívnak a kiesés ellen. A siker érdekében több új játékost is igazoltak, akik külön motivációval léptek pályára. Sikerült gyorsan megszerezni a vezetést és őszintén szólva azt gondoltam, hogy megnyerjük a találkozót. Megvoltak ehhez a helyzeteink, amik sajnos kimaradtak, a Haladás pedig egyenlíteni tudott. A három pont több mint az egy, de a döntetlen is jobb, mintha egy pontot sem szereztünk volna. A szezon első pontja mindig nagyon fontos és bele sem merek gondolni, milyen lassan telt volna a hatórás hazaút, ha még ennyit sem szerzünk.

- Nem csak az ellenféllel, a pályával is meg kellett küzdeni.
- Nem csak nekünk, hanem mind a két csapatnak. Minket azért érintett hátrányosan a rossz talaj, mert Antalyában és Miskolcon is kitűnő körülmények között készültünk, szerettük volna sok passzra épülő játékunkat játszani, de nem lehetett, kénytelenek voltunk változtatni. Az sem véletlen, hogy a gólunk is egy hosszú indítás után született.

- Amit te lőttél.
- A felkészülés során sokat gyakoroltuk a támadások befejezését, többek között a visszatett labdák értékesítését, még ha nem is teljesen pontosan úgy, ahogy az Szombathelyen történt. Tudtam, hogy meglesz az eredménye, annak külön örülök, hogy ilyen hamar.

- Álmodtál róla, hogy első meccseden rögtön megszerzed első gólodat is?
- Azt azért nem, mégsem lepett meg, mert pályafutásom során többször is előfordult, hogy bemutatkozásomat góllal, gólpasszal tettem emlékezetessé. Biztos közrejátszik ebben az is, hogy új klubban, új bajnokságban mindig jobban akar bizonyítani az ember, de rám eddig is az volt a jellemző, és így lesz a későbbiekben is, hogy mindent megteszek a csapat sikeréért. Jól sikerült a felkészülés, elkerültek a sérülések, minden edzésen részt tudtam venni és Törökországban nagyszerű körülmények között gyakorolhattunk. Ez mind nagyon fontos feltétele annak, hogy a rajtra megfelelő állapotba kerültem. Az önbizalmam szempontjából fontos volt, hogy a legutolsó törökországi felkészülési mérkőzésen is betaláltam (Aki nem látta, annak érdemes megnéznie a DVTK TV-n az Oțelul Galați elleni találatot, 18 méterről mesterien csavart szabadrúgásból a rövid felsőbe Miloš Krstić. - a szerk.).

- Közvetlenül a védők előtt szerepeltél, távol az ellenfél kapujától, nagy területet kellett befutnod. Megnehezítette ez a dolgod?
- Amikor Diósgyőrbe érkeztem, akkor eleinte igen, de ahogy beilleszkedtem a csapatba és erőnlétileg is utolértem magam, egyre kevésbé.

- Másfél hónapja élsz Magyarországon, sikerült valamennyire megismerni az ellenfeleket?
- Láttam a tévében az MTK - Paks és a Puskás Akadémia - DVSC mérkőzéseket és játszottam a Haladás ellen. Közülük a Debrecen a legerősebb, igazán jó focit játszanak, de ez alapján is tartom, amit a szezon előtt már mondtam: év végén a dobogón végzünk. Ehhez viszont minél több pontot kell gyűjteni, például a hétvégén Kecskeméten.

- Sikerült már beilleszkedni Miskolcon?
- Igen, velem van a feleségem és a két gyermekem is. Egy profi labdarúgó számára nagyon fontos a nyugodt háttér, és minden ember gondolkodásmódja megváltozik, ha gyerekei születnek, hiszen onnantól felelős értük.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!