Összefoglaló 2023. november 22., szerda

NB III.: DVTK II - Cigánd SE 2-2 (1-0)

Néhány perccel a lefújás előtt kétgólos előnye volt a DVTK II csapatának a Cigánd ellen. Lajcsik kiállítását azonban a vendégek kihasználták: előbb szépítettek, majd nem sokkal vége előtt az egyenlítő gólt is megszerezték. A korábban elhalasztott bajnoki pótlása így döntetlennel zárult.

NB III.: DVTK II - Cigánd SE 2-2 (1-0)


NB III. Észak-Keleti csoport, 14. forduló

DVTK II - Evolution Hungary-Cigánd SE 2-2 (1-0)

DVTK Edzőközpont, 100 néző. Játékvezető: Hajdú Dávid (László István Sándor, Ancsin Zoltán). 
DVTK II: Bánhegyi B. - Paksai R., Bacsa B., Demeter M., P. Zrnic - Szamosi Á., Fülöp L., Lajcsik V. - Gera D., Hetyei Sz., Y. Leshchynskyi. Vezetőedző: Szamosi Tamás. 
Cigánd SE: Z. Perehanec - Fenyőfalvi Cs., Pap Zs., Misák S., Silling M., Girdán L., Horváth Z., Kardos K., Tóth M., Vass O., Kelemen G. Vezetőedző: Bogdanovics Igor. 

Csere: Misák S. helyett Katona Gy. az 57., Girdán L. helyett Motkó B. az 57., Hetyei Sz. helyett Fekete V. a 65., Gera D. helyett Sáreczki Sz. a 65., Fülöp L. helyett N. Kovalenko a 74., Silling M. helyett Kőrizs Á. a 76., Kardos K. helyett Králik M. a 76., Kelemen G. helyett Kovács N. a 76., Y. Leshchynskyi helyett Ferencsik S. a 86., Sáreczki Sz. helyett I. Stavinchuk a 86. percben. 
Sárga  lap: P. Zrnic a 25., Silling M. a 31., Pap Zs. a 38., Y. Leshchynskyi a 38., Fenyőfalvi Cs. az 54., Vass O. az 59., Králik M. a 78., Szamosi Á. a 90+4, Kovács N. a 90+5. percben
Piros lap: Lajcsik V. a 78. percben. 
Gólszerző: Gera D. (1-0) a 17., Hetyei Sz. (2-0) az 51., Pap Zs. (2-1) a 86., Horváth Z. (2-2) a 90+3. percben. 

Kulcspillanatok

17. perc: Leshchynskyi jobboldali beadását Gera hat méterről úgy fejelte a cigándi kapuba, hogy a labda a keresztléc alsó éléről vágódott a gólvonal mögé, 1-0.
51. perc: Jobboldali beadás és a egy csúsztatás után Hetyei félfordulatból durrantott a cigándi kapuba, 2-0.
78. perc: Lajcsik Vencel megkapta a második sárga lapját, és ezután a pirosat is. Mindkétszer labda elrúgásért, így a DVTK II megfogyatkozott.
86. perc: Pap Zsolt húszméteres szabadrúgásból a bal felső sarokba tekert, 2-1.
90+3: Hosszú felívelést a vendégek visszafejeltek, az érkező Horváth Zoltán pedig tíz méterről a kapu rövid oldalába lőtt, 2-2. 

Vezetőedzői értékelés

Szamosi Tamás: - Az ősz legjobb mérkőzését játszottuk, amihez gratulálok a csapatomnak. Innentől kezdve ez lesz a minimum mérce, amit elvárok tőlük. 2-0-ig kontrolláltuk a meccset, sőt labdánk volt arra, hogy tovább növeljük az előnyünket. Ezzel sajnos nem éltünk, egy buta kiállítást pedig a Cigánd kihasznált. Ettől függetlenül maximálisan elégedett vagyok azzal a futballal, amit ezen a délutánon nyújtottunk. 

Bogdanovics Igor: - A jobb forgatókönyv szerint értük el a döntetlent, mert 0-2 után sikerült felállunk, és pontot szereztünk. Az első félidőben nyújtott játékunk azonban kritikán aluli volt. Nem a játék és a taktika, hanem a hozzáállás szempontjából. A szünet után ebből a szempontból fordult a helyzet, és a végére kiegyenlítettünk. Ettől függetlenül nem vagyok elégedett a döntetlennel.